Dotované stravování / stravenky

Ve společnosti ONTEX poskytujeme svým zaměstnancům dotaci na oběd, večeři a tzv. chlazenku (jedná se o jídlo, které je bezprostředně po uvaření šokově zchlazeno ze 70 °C na 4 °C a následně baleno do potravinářských misek s fólií, takto je jídlo připraveno pro ohřev v mikrovlnné troubě). Dotaci lze využít také ve formě stravenek, které může zaměstnanec čerpat dle svého uvážení. Výhodou je, že sám zaměstnanec se rozhodne, co si který den zvolí a jak bude dotaci čerpat.

Příspěvek na stravování

Příspěvek / dotace zaměstnavatele na teplé jídlo – menu (polévka, hlavní jídlo, nápoj) – nebo na chlazené jídlo je stejný jako na stravenku. Zaměstnavatel vždy hradí 55 % a zaměstnanec 45 % z koncové ceny jídla / stravenky.

 

Vlastní jídelna i odpočinková část

V areálu společnosti máme vlastní jídelnu, kam nám jídla dováží osvědčený liberecký KNL Catering. Jedním z přínosů tohoto systému stravování je flexibilita. Zaměstnanci si mohou vybrat k obědu ze sedmi jídel, která jsou k dispozici. Jedno z jídel je vždy salát (na různé způsoby), o víkendu je možnost odebrat si chlazené jídlo na recepci. Výdejní část jídelny je otevřena ve stanovených hodinách. Odpočinková část vybavená mikrovlnkami, lednicí, nádobím, výdejními automaty apod. je otevřená non-stop.

 

Individuální čerpání dotace na stravování

Velkou výhodou je, že zaměstnanci mají možnost kombinovat různé typy stravování. Pokud jsou daný den v práci a neodeberou si dotovaný oběd, automaticky dostanou elektronickou stravenku v hodnotě 100 Kč, kterou mohou využít k nákupu jídla jinde. Další možností,  pokud to provoz umožňuje, je návštěva nedalekých stravovacích zařízení jako např. bistra U Kluků či pivovaru Rohozec. Zaměstnanci si také mohou doma připravené jídlo ohřát ve výše zmíněné odpočinkové části naší kantýny. Dále je možné využít rozvozových služeb. Bez ohledu na to, zda se jedná o dotovaný oběd, nebo stravenku využitelnou pro nákup jídla mimo ONTEX, platí zaměstnavatel 55 % z koncové ceny.


Stálé zlepšování kvality poskytovaných služeb

Aby byla zajištěna spokojenost na všech stranách, pořádáme pravidelná setkání stravovací komise. Ta se schází, aby diskutovala a posuzovala kvalitu poskytovaných služeb stravování. Komise zajišťuje, aby byla nabídka jídel co nejvíce přizpůsobena potřebám zaměstnanců, aby se řešily případné problémy s kvalitou jídel nebo otevírací dobou a projednává také další aspekty stravování.

Další důležitou informací je, že zaměstnanci mají k dispozici schránku připomínek, kde mohou zanechat své nápady, připomínky nebo stížnosti ohledně stravování ve společnosti ONTEX. Aby bylo možné zjistit míru spokojenosti zaměstnanců s poskytovanými stravovacími službami, KNL také pravidelně provádí anketu spokojenosti, kde mají zaměstnanci možnost vyjádřit svůj názor na nabídku a kvalitu jídel a dát tak zpětnou vazbu přímo dodavateli. 

Na základě těchto zpětných vazeb se snaží ONTEX přizpůsobit nabídku stravování co nejvíce potřebám svých zaměstnanců a stále zlepšovat kvalitu poskytovaných služeb.


Nevšední gastronomické zážitky

Zajímavostí pak může být, že dodavatel jídel, liberecký KNL Catering, pravidelně zařazuje tematické gastronomické akce. Mezi tyto akce patří například den chorvatské, německé nebo slovenské kuchyně, jarní detox, obalený květen, steakový týden nebo zapomenuté poklady našich babiček. Zaměstnanci mají také možnost využít ochucené nápoje zdarma během léta a nabídku zmrzlin a nanuků zdarma jednou týdně (1×/osoba/týden).

 

V ONTEXu si zakládáme na kvalitním a osobním přístupu k zaměstnancům, a proto se snažíme o to, aby způsob stravování byl co nejvíce flexibilní, aby naši zaměstnanci měli k dispozici nabídku kvalitního jídla a sami si vybrali možnost stravování, která jim nejvíce vyhovuje. 

Benefity se řídí interními předpisy společnosti ONTEX CZ s. r. o.